Hartkloppingen hoe stoppen

hartkloppingen stoppen

Wie last heeft van plotselinge hartkloppingen kan dit volgens een vereniging van Duitse internisten in Wiesbaden onder meer stoppen op een drietal manieren.


Hartkloppingen stoppen: 3 tips

  • Het snel drinken van mineraalwater waarbij in borst en buik een extra druk wordt opgebouwd en je moet boeren. Dit kan je hartslag weer normaliseren.
  • Of je kunt het proberen met de zogenaamde Vasalva-methode waarbij je de neus dichtknijpt en ook de mond gesloten houdt, om vervolgens de druk enige tijd aan te houden.
  • Een derde mogelijkheid bestaat eruit om met de middel- en wijsvinger de plek achter de linker onderkaak te masseren, waardoor de hartslag verminderd wordt, maar dit moet je wel liggend doen omdat daarbij ook de bloeddruk wordt beïnvloed.

Oppassen bij boezemfibrilleren


Helpt dit allemaal niets en treedt er bovendien een gevoel van duizeligheid op, dan is het beter om eens een afspraak met een hartspecialist te maken, omdat het ook iets te maken kan hebben met boezemfibrilleren wat levensbedreigend kan zijn. De oorzaak hiervan is mogelijk lichamelijke inspanning of psychische stress. Bovendien kan er sprake zijn van een ziekte van de hartspier of hartkleppen. En wie zich écht ongerust maakt over zijn situatie, wordt aangeraden om de bijdrage Hartkloppingen, onschuldig of gevaarlijk? eens door te lezen.

Kan hoge bloeddruk hartkloppingen veroorzaken?

Het is weliswaar gezonder als de bloeddruk niet te hoog is, maar hoge bloeddruk alleen laat het hart niet sneller kloppen. Wel zullen patiënten met een hoge bloeddruk stress-gerelateerde hartkloppingen en de daarmee gepaard gaande extra verhoging van de bloeddruk beter merken dan mensen met een normale bloeddruk.

Harkloppingen bij ouderen door medicijngebruik

Gebleken is dat bij ouderen medicijngebruik een belangrijke oorzaak is voor hartkloppingen. Vooral diuretica oftewel plaspillen spelen in dat verband een bedenkelijke rol. Cardiologen schrijven die standaard voor aan mensen met hartproblemen om zodoende het hart te ontlasten. Maar dat heeft tot gevolg dat de patiënt ook essentiële mineralen als kalium en magnesium kwijtraakt, mineralen die verantwoordelijk zijn voor de juiste elektrische prikkels van de hartspier.